Just so you know...

Jag tänkte härmed ge er en kort summering av mitt nuvarande sinnestillstånd:
BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!

Because I'm worth it!

Idag har jag inhandlat en resväska på Dollar av alla ställen. Har ingen aning hur kvalitén är på den, men jag är så trött på att vakna upp med sendrag och nackspärr så fort jag varit i Gävle eller Sthlm för att man gått och kånkat på min tunga jäkla bag. Nu slipper jag det för nu kan jag äntligen dra min packning lätt och smidigt utan självömkan morgonen efter.
Jag veet, den är inte världens vackraste, men den har ändå enligt mig sin charm :) ....dessutom så tror paranoida jag att det är mindre risk att någon stjäl min väska när den ser ut som den gör. Tänk er själv om ni skulle sno någons väska, då skulle ni väl hellre sikta in er på en svart väska som inte väcker uppmärksamhet istället för en blommig? Jag tänker för mycket...men är nöjd att jag äntligen har en egen väska iallafall.

Sen hittade jag äntligen dricksglas jag tyckte om.
Har velat haft nya ett tag nu men inte hittat några jag fastnat för.
De här kostade endast 10:-/st och var dessutom lila!
Kan det bli bättre? Nä, trodde inte det heller :)

Känner att jag unnat mig själv bra  och behövliga saker idag!

En 5-årings kunskap

Idag får vi höra man inte ska läsa så mycket Astrid Lindgren och de vanligaste sagorna för barnen i förskolan för att de får så mycket av dom sagorna ändå. Visst det har jag kunnat köpt, tills igår! Ojojoj vad fel de har!
Igår när jag jobbade spelade jag ett spel med ett par 5-åringar, ett spel där det var frågor om olika barnboks- eller serie-figurer och ju längre vi spelade desto räddare blev jag. Enkla frågor såsom "Vad heter björnen som blir stark av dunderhonung?", "Vad heter Musse Piggs flickvän?" eller "Vad petade Madickens syster upp i näsan?" hade de ingen aning om. Hur kan det komma sig? Det är saker man ska veta när man är fem år! Hur kan de ha missat Bamse och Mimmi? Jag tror jag läste fem frågor om Bamse vilken de inte kunde en enda av, en annan var "Vad heter sköldpaddan som har en mat-och sovklocka?", de stirrade på mig och såg ut som frågetecken allihop.

Tydligen behöver vi läsa mer klassiska sagor för barnen för det verkar som att de är alldeles för insnöade på "bratz" och allt vad det heter, och det är illa, för barnprogrammen och sagorna var mycket bättre förr.
När jag är färdigutbildad och har börjat jobba ska jag minsann se till att det alltid finns några gamla goa böcker på förskolan av Astrid Lindgren mfl. Så det så!
Visa fler inlägg