Playa del Cura 2011

Vi fortsätter bildbombningen med lite random bilder från resan.



Inge fint väder när vi kom fram, men så här såg det ut på himlen inåt ön så gott som hela tiden medan det var blå himmel och strålande sol utmed kusten. 


Utanför hotellet


Vi hade lite otur med vädret i och med att det inte var högsäsong än. Men det gjorde inte så mycket eftersom vi brände oss så vi fick brännblåsor andra dagen. Vi roade oss med en massa utflykter istället.
Favoritstället blev Puerto Rico, som låg ca 4km bort. Dit åkte vi nästan varje kväll och åt middag.




'Små' flaskor? Synd att man bara fick importera 1 liter starksprit, hade varit ganska fränt att komma hem med en sån här bamsing :)




På fredagen åkte vi till Mogán där det hölls marknad. Mogán kallas för Gran Canarias Venedig, och med tanke på att det var alldeles tomt på vatten och dåligt med växtligehet på hela ön förutom här så kan jag nog hålla med om det.


Det var bara det att resan dit var en mardrömsfärd! Var man än skulle ta sig på ön så gick vägarna långt upp på bergen med ett litet staket och sen stup rätt ner i havet och klipporna. Kurvorna var så skarpa så två bussar omöjligt kunde mötas och de körde som galningar... Men resan till Mogán var värst, det var så illa så jag vägrade ta bussen tillbaka så det fick bli taxi. Väl investerade pengar. Då satt man iallafall längre ner.




Det som är så bra med ön är att om det är fulväder på ett ställe så är det garanterat fint en bit bort. Så en dag åkte vi till Playa del Inglés där det var betydligt finare väder än hos oss. Vi strosade lite i köpcentret, men det enda vi köpte var en varsin burgare på burger king. Sen åkte vi hem där det hunnit blivit finväder igen :)


Grillad eller friterad kanin någon? Den är ju färsk!


 

Att dricka sig full på krogen var inga problem. Här köpte vi en varsin drink för 12 euro sammanlagt (jag influerades av Raj och tog en grasshopper) då fick vi även en varsin coctail samt en varsin shot. Alltså 6 glas sprit av varierande sorter för knappt 120 svenska kronor. Dessutom fick vi ett free drink-kort när vi gick. Sen var det bara att byta till nästa bar och göra samma sak igen... enkelt och billigt! :)



Provköra en ferarri för 800 spänn?


I Puerto Rico stod alltid temperaturen på 25 grader


Minigolf bland små tomtar




Man fick alltid något alkoholhaltigt att dricka efter maten. Oftast irish coffe eller baylis, men här fick vi rom så det fick bli rom och cola!




Man kan ju tycka att folk ska vara försiktiga när det är skithöga trottoarkanter överallt. Men istället såg man detta hela tiden! Och då var det här ändå inte så farligt...


Efter några dagar så kom tyska pensionärsmaffian och intog hotellet. Varje morgon när man kom ut hade de redan varit framme och paxat de bästa stolarna för att sedan släntra in efter några timmar...


...men vad gör det? Vi hade det bra ändå :)


Fast stackars Daniel fick plugga en del för att inte hamna efter med kursen. Men det kunde ju vara värre...vi hade ju kunnat suttit hemma bland hagel och snö också :)


Vid stora poolen fanns jacuzzi och massage-stolar. Här testade jag en massage-stol...haha jaa, vad ska man säga? Fick hålla i mig ganska hårt för att inte bubbla iväg!
Skönt? Njae. Mest roligt :)




Daniel köpte en kikare som vi satt och spanade på alla båtar som åkte förbi


På väg in till Puerto Rico för lite middag


Här har vi lyckats fått lite färg på oss också








På flygplatsen och intar lite lunch innan hemfärd och håller redan på att planera nästa resa :)
3 kommentarer publicerat i gc11
Taggar: gran canaria, playa del cura