Den 22 maj börjar mitt nya liv.

Every day you have two choises: continue to sleep with your dreams or wake up and chase them. 

I måndags tog jag steget jag drömt om så länge. Jag har hoppat så nu får vi se var jag landar. 
Undrar ni vad jag pratar om? Jag har sagt upp mig! 

Jag kommer att lämna min trygga tjänst som förskollärare inom kommunen med fast lön varje månad, betald semester, försäkringar och andra tryggheter som man annars inte behöver oroa sig för. Jag ger upp det för att ge mig in på nya vägar här i livet, framför allt vägen med fotograferingen. 
Jag vill inte se tillbaka på mitt liv och ångra saker jag inte gjorde och när är ett bättre tillfälle?
Jag har många drömmar och visioner, är en driven och målmedveten person, jag tycker om ansvar och söker ständigt efter att utvecklas. Det här kommer att passa mig perfekt! 
Samtidigt som jag är livrädd och kanske inte kommer att lyckas med det jag tar mig för så kommer jag åtminstone inte att ha tankarna "tänk om...." och i framtiden undra var jag hade kunnat åstadkomma. 
Jag vet att det är en lång väg innan jag kan tjäna det jag tjänar idag, om jag ens någonsin lyckas med det, men idag mår jag hellre bra och tjänar mindre än mår dåligt och tjänar mer. Vad är pengar om man inte är lycklig?
 
Det är ett av de största och mest skräckinjagande beslut jag någonsin tagit. Det känns skrämmande och spännande, det är tråkigt och jättekul, jag är rädd och peppad. Jag stänger inga dörrar, jag öppnar bara nya!

Den 22 maj börjar mitt nya liv. 2015 kommer att bli ett nytt år.

 
I måndags firade vi med bubbel och blommor! :)
 

5 kommentarer
publicerat i speciellt
Taggar: egen företagare, fotograf, framtidsplaner, följ din dröm, företagare, lämna tryggheten, sagt upp mig, uppsägning, våga

Northern Light

Inatt stod jag som förtrollad och beskådade det mest fantastiska norrsken jag någonsin sett. 
Förutom flammorna som dansade fram över natthimlen från vad som kändes över hela himlen så fick jag även se som en strålkastare som flög fram över himlen, gång på gång. Som att ljuset åkte på en motorväg uppe i rymden :)

Det är förundrande hur liten man känner sig när man står där i pyjamasen mitt i natten och har lufsat fram genom snön för att se norrskenet. Vilket skådespel! Mäktigt är allt jag kan säga om upplevelsen.

Känner mig så tacksam för att jag bor där jag bor - älskade natur ♥
 

 
Hittade dock något som bekymrade mig lite när jag gick igenom bilderna från natten, och det är de små cirklarna i mitten av bilderna. Var tusan kommer dem ifrån? Om det är någon av mina fotokunniga bloggläsare som vet vad det kan vara så får ni gärna dela med er av det så att det kan förhindras nästa gång jag får den här chansen. 
Bilden är tagen med en Canon 6D + Tamron 24-70mm 2,8  + uv-filter och har tittat efter repor och smuts, men inte hittat något som skulle kunna orsaka dessa ringar. Har även läst lite om moire, men då jag inte kan så mycket om det så kan jag heller inte säga så mycket. Tycker bara att det är konstigt att cirklarna är centrerade på alla bilder oavsett vad jag fotat på inatt. Ett mysterium, minst sagt :)

Update! Ringarna verkar vara något som kallas "Newtons Ringar" och kan bildas om man har filter på objektivet. Läxa till nästa gång: ta av filtret innan du yrvaken plumsar ut på åkern för att fota norrken ;)
 
4 kommentarer
publicerat i speciellt
Taggar: Delsbo, himmel, hälsingland, natthimmel, norrsken, northern light, stjärnor, sverige, sweden

Planerar ni bröllop?

Planerar ni bröllop?
Årets prislista har lanserats därför kommer här ett kanonerbjudande till er som letar fotograf:
Få 15% rabatt på priset eller så mycket som 30% rabatt om jag får använda bilderna i min normala marknadsföring*. Ni har chansen att spara tusenlappar, men vänta inte för länge - erbjudandet gäller fram till och med 15 mars eller till de 3 första som bokar så det är först till kvarn!

Hänvisa till detta erbjudande vid bokning för att ta del av rabatten.
Dela gärna med er av erbjudandet till vänner som ska gifta sig ♥

www.cochisefotografi.com

*till min normala marknadsföring menas hemsida, sociala medier, trycksaker etc.
 
 

0 kommentarer
publicerat i foretagslivet
Taggar: bröllopsfotograf, bröllopsfotograf delsbo, bröllopsfotograf hälsingland, cochise fotografi, erbjudande, fotograf, fotograf delsbo, fotograf hudiksvall, planera bröllop, rabatt
Visa fler inlägg